tiistai 27. syyskuuta 2016

Rupertikirtag

En ole nyt varma kirjoitinko otsikon oikein, koska tuohon sanaan on jotenkin niin vaikea saada oikeat kirjaimet. No kuitenkin, se tarkoittaa kirkkoon liittyvää juhlapäivää, jota vietetään 24.9. Perinteistä festivaalia vietetään Salzburgin vanhassa kaupungissa 21.-25.9. Kävelin viime viikolla festivaalialueen läpi monta kertaa, kun olin menossa orientaatioihin. Sunnuntaina kierreltiin aluetta vähän paremmin saksalaisen, puolalaisen, japanilaisen, venäläisen ja italialaisen kanssa. Sai taas pitkästä aikaa pukea Dirndlin päälle!










Lopuksi jäimme vielä katselemaan ilotulituksen, joka oli kyllä hienoin tähän asti näkemistäni. Japanilaisen tytön mielestä ei ollut kovin kummoinen. Kuulemma jonkin verran näyttävämpiä ilotulituksia voi nähdä Tokiossa. Saattaa olla perääkin. Muitakin saksalaisia liittyi seuraan ilotulitusta katsomaan ja ilta oli kaiken kaikkiaan oikein mukava. Olimme muuten tuossa karusellissa, se oli ihan huippuhauska! Minkäänlaista jonoa sinne ei ollut, piti vain nopeasti napata itselleen keinu. Valitettavasti jonkun pienen lapsen nenän edestä, mutta kyllähän vanhempienkin lasten täytyy joskus saada huvitella. Alin kuva on otettu opiskelija-asuntolamme aulassa puolalaisen tytön kanssa. Meillä oli tarkasti suunniteltu värikoodi.

Muutenkin viikonloppu oli onnistunut, eläintarhareissu oli myös hauska. Ajattelin kuitenkin, että tänne blogiin en sittenkään eläintarhareissukuvia laita. Lähes samat eläimet ne sielläkin oli, kuin esimerkiksi Korkeasaaressa. Tottakai joitakin eksoottisempia eläimiä. Salzburgin eläintarha on mielestäni ehdottomasti käymisen arvoinen! Eläintarhasta voi ihailla vuorimaisemia ja kävelyreitti on hyvin opastettu.

Viime viikko oli aika raskas: uusia ihmisiä, vieraita kieliä, paljon informaatiota... Tällä viikolla on onneksi vapaata, vaikka jonkun verran ohjelmaa tällekin viikolle on luvassa. Tänään ajattelin kuitenkin ihan vain olla rauhassa. Ehkä käydä kahvilla. Ehkä kakulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti